Stižu investicije u opštine Pomoravskog okruga!

Fabrika tekstila turske kompanije “Tibet moda” svečano je otvorena u Ćupriji u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.
14543534_1175473892496119_880113747_n
Na otvaranju i predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Djordjević

Svečanosti upriličenoj otvaranju „Tibet mode“ prisusotvovao je i predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević koji je za Levačke novine rekao da daje punu podršku predsedniku Ćuprije Ninoslavu Eriću i nada se da će model privrednog razvoja koji je zastupljen u Ćupriji biti prenesen i na rekovačku opštinu.

 „Sledi povećanje plata i penzija, polako… Plate i penzije ne povećevamo pred izbore, već kad prođu izbori, onda mogu da porastu. U roku od mesec dana, saznaćete sve posle dogovora sa MMF“, rekao je Vučić. Vučić je tokom otvaranja fabrike tekstila u Ćupriji rekao da će posle trećeg kvartala ove godine, po njegovoj proceni, suficit biti najmanje 28 milijardi dinara, što je prvi put posle mnogo godina.

„Prvi put nemamo manjak u državnoj kasi, javni dug nam ne raste, neće ni dostići 75 odsto BDP, a već ćemo krenuti da ga obaramo“, rekao je Vučić. On je rekao da će sledeće godine deficit biti još niži. Vučić je danas u Ćupriji otvorio fabriku tekstila, turske kompanije Tibet moda, zajedno sa vlasnicima Tibet mode Burakom Galipom Akurtom i

Melihom Tengulom, kao i predsednikom opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem. Otvaranju je prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj. Vrednost turske investicije je oko milion evra.

Ta fabrika je ranije najavila da za početak zapošljavati 250 radnika, u drugoj fazi 600, a kasnije će ih ukupno 1.000 raditi u pogonu u Ćupriji.

Kako je primetio on je obavezan da dovodi investitore jer je za to izabran i plaćen, dok turski prijatelji to ne moraju, ali ipak su odabrali da ulaže upravo u Srbiju.

 Ag.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *