(ODLOŽENO) Štraparijada u Dulenima

U selu Dulene, u levačkoj kotlini, nadomak Kragujevca, biće održana manifestacija pod nazivom „Štraparijada“ tokom koje će se takmičari nadmetati u izvlačenju trupaca u lakoj, srednjoj i teškoj kategoriji, a potom će biti organizovana izložba vučnih konja, kao i fijakerijada. Prema rečima organizatora, manifestacija je organizovana u cilju očuvanja rabadžijskog zanata koji je bio u ekspanziji na našim prostorima od sredine 19-og do sredine 20-og veka.
Konjički klub Šumadinac 2020 Kragujevac

Okupljanje je planirano u 9 časova u centru sela, kod Doma. Očekuje se dolazak gostiju iz cele Srbije, Rume, Kruševca, Sjenice, Tavnika kod Kraljeva, Oparića itd, ali i iz BIH. Tom prilikom biće organizovana izložba konja, a gosti će uz muziku i dobar provod moći i da se provozaju fijakerima.

Kao i prošle godine, organizatori su Vitka i Slavoljub Mošić iz Dulena, odnosno Konjički klub „Šumadinac“ iz Kutlova. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se priključe i učestvuju na drugoj „Štraparijadi“ u Dulenima čiji je cilj očuvanje tradicije poslova kojima se Dulenci vekovima bave.

Izvor: www.gtokg.org.rs/ Tekst: Snežana Milisavljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *