Subvencije za poljoprivredna gazdinstva

O uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u Opštini Rekovac za 2020. godinu.

• Podizanje novih ili obnavljanje postojećih ( krčenje i podizanje) višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze( prihvatljive investicije – voćni sadni materijal)

• Podizanje, nabavka i opremanje sistema protivgradne zaštite u voćnjacima i višegodišnjim zasadima vinove loze (prihvatljiva investicija- protivgradna mreža, nosači za protivgradnu mrežu)

• Nabavka opreme za pčelarstvo (prihvatljiva investicija – košnice i delovi košnica)

Prihvatljivi troškovi nabavke sadnica, protivgradne mreže i opreme u pčelarstvu odobravaju se u procentualnom iznosu od 50% bez uračunatog poreza na vrednost.

O uslovima i načinu ostvarivanja prava registrovanih poljoprivrednih proizvođača na subvencionisane kamate na kratkoročne poljoprivredne kredite u Opštini Rekovac za 2020. godinu.

• Kreditna sredstva obuhvataju podršku programima poljoprivrednih gazdinstava kroz kupovinu repromaterijala za jesenju setvu, razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, razvoj stočarstva koji obuhvata nabavku životinja, nabavku hrane za životinje, investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, izgradnju i rekonstrukciju poljoprivrednih objekata, kupovinu opreme koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji, nabavku matičnih grla u stočarstvu, kupovinu osnovnih sredstava u biljnoj proizvodnji.

O uslovima i načinu ostvarivanja prava registrovanih poljoprivrednih proizvođača na subvencionisanje troškova agrohemijske analize zemljišta u opštini Rekovac u 2020. godini.

• Subvencionisanje troškova agrohemijske analize zemljišta obuhvata nadoknadu prihvatljivih troškova za dobijanje rezultata u pogledu sadržaja humusa, azota, fosfora, kalijuma i stepena kiselosti zemljišta. Prihvatljivi troškovi za postupak vršenja agrohemijske analize odobravaju se kao naknada za usluge i laboratorijske troškove ispitivanja uzoraka poljoprivrednog zemljišta u procentualnom iznosu od 100% njene vrednosti.

Za više informacija posetite sajt Opštine Rekovac, www.rekovac.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *