Susreti sela ove godine pod sloganom „Šumadija srpsko blago“

Manifestacija „Susreću se sela Šumadije“ i ove godine 11. put za redom biće organizovana u seoskim domovima kulture.

Ove godine na takmičenju sela prijavilo se 13 seoskih mesnih zajednica, a osim žitelja kragujevačkih sela takmičiće se i po jedno selo iz Knića i Rekovca.

Manifestaciju koja počinje 9. novembra tradicionalno organizuje Agencija VA pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. I ove godine Radio televizija Kragujevac pruža medijsku podršku.

Gornja i Donja Sabanta, Velika Sugubina, Resnik, Kutlovo, Velike Pčelice, Novi Milanovac, Jovanovac, Dragobraća, Vlakča i Grošnica su kragujevačka sela koja učestvuju na ovogodišnjem takmičenju.

Selo Oparić iz Rekovca i Gruža iz Knića pridružili su se takmičarskim ekipama. Biće organizovano osam susreta.

Domaćini kvalifikacionih takmičenja koja će se održavati u Domovima kulture su Donja Sabanta, Novi Milanovac, Grošnica i Jovanovac.

Kapiteni ekipa koji su prisustvovali žrebanju ne kriju zadovoljsto što će i ove jeseni i zime oživeti šumadijsko selo.

Predstavnici sela takmičiće se u šest disciplina. Ekipe će odmeriti veštine i znanje u pletenju, krunjenju kukuruza, kvizu znanja, pikadu, obaranju ruku u kategoriji muškaraca, a uvedena je i nova igra – dopuni poslovicu i zagonetku.

Prvi susret sela biće održan 9. novembra, u Donjoj Sabanti, a ove godine manifestacija se organizuje pod sloganom „Šumadija srpsko blago“.

Osim takmičenja, organizatori su pripremili bogat revijalni program. Najbolje četiri ekipe očekuju novčane nagrade.
Kvalifikacije i dva polufinalna susreta biće organizovani do kraja decembra, a finalno takmičenje je planirano 11. januara u Gornjoj Sabanti.

Svi susreti sela Šumadije biće emitovani na programu Televizije Kragujevac.

Izveštava novinarka RTK Katarina Mirović.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *