Svečano obeležen dan opštine Rekovac

Prestonica levačkog kraja, Rekovac, svečano je obeležio dan opštine i 75 godina od oslobođenja od okupatora u Drugom svetskom ratu. Uz dodelu najviših opštinskih priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama, na svečanoj sednici najavljene su i nove investicije u levačkom kraju.
Svečani prijem u hotelu Levač u Rekovcu
Plakete su dodeljenje generalu potpukovniku  Miodragu Paniću, paraolimpijcu  Draganu Ristiću kao najboljem strelcu na Svetskom prvenstvu u Melburnu i Zoranu Vuloviću vlasniku kompanije Vulović transport iz Kragujevca.
Predsednik opštine Rekovac  dr Aleksandar Đorđević izjavio je da je tokom njegovog mandata urađeno puno za malu opštinu poput Rekovca.
– Očekuje nas velika investicija i pokretanje pogona u nekadašnjoj Fabrici kablova u Rekovcu gde očekujemo 300 radnih mesta. Asfaltirali smo mnoge ulice u Rekovcu i celom Levču, rekonstruisali smo dom kulture, obnovili kuhinjski blok i napravili nov teren za mali fudbal u Rekovcu. Očekuje nas izgradnja nove vodovodne mreže, asfaltiranje deonice puta od Kragujevca do Rekovca kroz ratkovačke šume  i sledeće godine velika investcija je nov most u Rekovcu – kazao je Đorđević prisutnima.
Zoran Vulović iz Vulović group-a rekao je da mu je prizananje od opštine Rekovac posebno značajano jer ga dobija od ljudi koje poznaje čitav život.
– Ovo priznanje me je obavezelo da uradim još više za svoj rodni kraj a projekat realizacije industrijske zone je na redu. Reč je o 22 hektara, gde se pruža mogućnost za više sadržaja. Tu planiramo hladnjače, departmane za preradu voća i povrća i da sve ima svoju upotrebnu infrastrukturu. Do juna sledeće godine imaćemo investitora iz Nemačke, jer su u toku pregovori, a reč je o poslu za 650 radnika – rekao je Vulović dodavši da je reč o autokomponentašu koji ima veze sa Volsfagenom.
EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *