Sveobuhvatne investicije – ključ razvoja Rekovca

U našem pitoresknom Rekovcu, u poslednje vreme, sve je više sadržaja iz oblasti kulture i umetnosti. Čast mi je što sam svedok da sve ide u pravcu da opravdamo da je Rekovcu i Levču mesto na kulturnoj mapi Srbije. Čini mi se da svakodnevnim bogaćenjem sadržaja ustanove i udruženja daju snažan impuls razvoju kulture u Levču. Počnimo samo sa uspesima koje ređaju članovi KUD „Levač“ iz Rekovca, ali i aktivnostima biblioteke „Dr Milovan Spasić“. Mnogo je tu truda, energije i entuzijazma uloženo.

Naravno, sadržaja nikada dosta i Rekovac je „gladan“ novih momenata kako bi izašao iz apatičnog i učmalog palanačkog duha. Rekovcu treba više osvetljenja, šetališnih zona i klupa. Sva je prilika da će sledeće godine doći do realizacije projekta na uređenju Dulenskog keja, koji će Rekovcu dati jedan novi sjaj.

Rekovac (čitaj: Levač) treba više da se angažuje i predstavi u promociji samog sebe, kako bi se za njega čulo dalje od redova crne hronike. Neophodno je uspostaviti mehanizam saradnje sa susednim opštinama i gradovima, kako bi projekti dobili na jačini i vrednosti.

RK iz vazduhu
Rekovac – kad će da nam svane

Rekovac sa imidžom šumadijskog centra i srca Srbije treba više da poradi na sadržajima međunarodnog karaktera te da intenzivira suštinsku i funkcionalnu saradnju sa drugim gradovima Evrope i sveta.

Vrši se kompletna rekonstrukcija i adaptacija hotela „Levač“. Odlična vest za sve, a posebno za nove mogućnosti koje će ovaj objekat dati. Rekovac mora da razvije i ponudi kapacitet za kongresni, naučni, rekreativni i festivalski turizam te da bude nosilac programa i projekata Šumadije.

Vikendom kroz Rekovac prođu na desetine biciklista putem od Kragujevca, u tranzitu. Neretko, mnogi biciklisti svrate do obližnjih kafića kako bi se osvežili, što otvara nove vidike i šanse za razvoj našeg malog mesta.

Ovaja kratak brifing dođe kao neki podsetnik na sve ono što se događa u prolazu, na stvari koje primećujemo i na šanse koje se stvaraju i koje ne bi trebalo da propustimo na putu do uspeha. Do čitanja.

Piše DEJAN MIHAJLOVIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *