Teniski klub iz Rekovca postao deo programa TENIS 10

Kao što je već najavljeno, Tenis Klub NET iz Rekovac postao je deo programa Tenis 10 koji organizuje Teniski Savez Srbije.

Više o programu pročitajte u nastavku teksta.

Picture2

Evolution Kids Tennis je oficijalni program Teniskog Saveza Srbije i Evolve9 kompanije. Predstavlja program obuke u tenisu za decu uzrasta do 10 godina. Cilj programa jeste uključivanje dece u igru na veoma ranom uzrastu. Korišćenjem adekvatno prilagođene opreme i terena, učinili smo da igranje tenisa bude dostupno svima!
Više od pukog udaranja loptice

Kroz EKT , stručni treneri nastoje da pomognu mladim igračima da razviju veštine neophodne za igranje vrhunskog tenisa. Program predstavlja više od puke tehnike i forme udarca i obuhvata razvoj taktičkih veština, ključnih pokreta, koordinacije, prijema, opštih i specifičnih sportskih veština. Cilj je da se igračima pomogne da razviju sve aspekte igre – tehničke, taktičke, fizičke i mentalne.

Play+stay
Program u potpunosti podržava i koristi adekvatno prilagođenu opremu, što ne predstavlja novu ideju. Prilagođena verzija tenisa, uz korišćenje sunđerastih loptica, uvedena je u mnogim zemljama tokom 1980-tih.
Lansiran 2010.godine, program Tenis10 predstavlja deo kampanje „Play and stay“ ITF-a ( Međunarodna Teniska Federacija ) namenjena deci uzrasta do 10 godina, i fokusira se na povećanje nivoa učešća u tenisu i obezbeđenje efikasnijih i uspešnijih razvojnih puteva kako bi se mladim igračima pomoglo da unaprede svoju igru.

Ciljevi programa
Obezbeđivanje jednostavnog puta za razvoj veština i sposobnosti kod svih mladih igrača
Razvoj podsticajnog, ali takmičarskog okruženja za mlade igrače
Pružanje jasnih smernica za razumevanje razvojnog puta trenerima, roditeljima i igračima
Stvaranje najboljih igrača uzrasta od 10 i 11 godina, koji imaju adekvatnu osnovu za napredovanje u dalja takmičenja i nivoe za starije
Kreiranje pozitivnog okruženja koje utiče na decu da nastave da igraju tenis celog svog života
Sve ovo u cilju dobrobiti i razvoja ličnosti deteta
Principi Evolution Tennis Kids programa
Verujemo u sledeće osnove principe, koji utiču na sve što radimo u okviru našeg programa. Svako dete ima pravo na iskustvo i okruženje koje je:

Adekvatno
Koristimo različite loptice i terene kako bi smo igru učinili lakšom i unapredili nivo taktičkih i tehničkih veština, naših igrača.

Aktivno
Podučavanje kroz rad – kreiramo aktivno okruženje gde igrači igraju i vežbaju mnogo više nego da samo stoje okolo i slušaju. Nejveće znanje stiče se kada stvorimo situaciju u kojoj deca mogu sama za sebe da uče.

Bazirano na igri
Tenis je sport otvorenih veština, pa želimo da igrači nauče da serviraju, prebacuju i poentiraju što je brže moguće da bi bili motivisani da nastave da se razvijaju i ostanu u tenisu.

Konkurentno
Odgovarajuća konkurencija pokreće programe. Svako dete bi trebalo da igra, što znači sticanje odgovarajućeg takmičarskog iskustva za svako dete bez obzira na uzrast.

Tehnički i taktički napredno
Tehničke veštine mogu se ipak steći u okruženju koje se zasniva na igri. Potrebno je da deca uče osnovu taktike, ali da razvijaju i tehničke veštine koje se traže kroz sprovođenje ovih taktika. Igrači moraju da igraju, ali je potrebno da treneri imaju aktivnu ulogu ubpružanju dobrih tehničkih instrukcija.

Atletsko
Važna je koordinacija i ukupan sportski razvoj. Potrebno je da teniseri budu sportisti, tako da vreme trošimo kvalitetno na zagrevanja i fizičke aktivnosti i hrabrimo naše mlade igrače da učestvuju u drugim sportovima kako bi razvili ove veštine.

Jednostavno za decu
Razumemo potrebe deteta, kako fizičke tako i mentalne. Potrebno je da struktura treninga bude takva da se zadaci ponavljaju, ali ne previše – podučavamo u malim vremenskim intervalima. Svaki čas deli se na ove kratke intervale, koji se ponavljaju iz nedelje u nedelju.

Puno poštovanja
Sportski duh i poštovanje prema igračima i treneru veoma je važno, pa želimo da igrači razviju životne veštine oko fer pleja i budu dobri takmičari. Nadmetanje za svaki mali uspeh zaslužuje poštovanje samo po sebi, tako da je potrebno prepoznati uspeh svakog igrača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *