Tri medalje za vinariju Lastar u Londonu

Vrhunska vina vinarije Lastar : Chardonnay Triangl 2016, Pinot Noir Lastar 2016 i Chardonnay Lastar 2017 osvojili su bronzane medalje na IWC (International Wine Challenge) u Londonu.

Reč je o jednom od najznačajnijih međunarodnih vinskih ocenjivanja,  koje se već  35 godina zaredom održava u britanskoj prestonici, na kojem uzorke prispele iz celog sveta ocenjuje preko 150 sudija, od kojih je nekoliko desetina sa titulom MW.

Ovaj kredibilitet IWC duguje pre svega višedecenijskoj tradiciji, odličnoj organizaciji, te visko kvalifikovanom sudijskom sastavu. Nekoliko hiljada uzorka vina dolazi iz celog sveta i učestvuje u barem tri degustaciona panela, gde ih, svako pojedinačno, testira najmanje 12 sudija. Samo najbolji primerci, koji ispune najviše kriterijume zahtevnog sudijskog tima, zaslužuju da se okite najvišim odličjima. Zbog tih činjenica, mnogi ovo takmičenje smatraju i za najstrožije u ocenjivanju.

Uspeh na IWC-u je dobra preporuka za vina vinarije Lastar potrošačima širom sveta, ali je takođe značajan i za promociju levačkog vinogorja van granica naše zemlje.

www.vinarijalastar.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *