U Levču sneg za Novu godinu

Ledeno i sa snegom, u najkraćem glasi vremenska prognoza za novogodišnje veče u Levču.

Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većim gradovima Srbije i njihovoj okolini (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac) za sam doček padaće sneg, a nekoliko dana pre i posle biće uslova za „ledene dane“. To znači da bi tempereture mogle da budu ispod nula stepeni.

rekovac_1000x0

Sneg bi, kažu meterolozi RHMZ-a, trebalo da bude slabijeg inteziteta i ne bi trebalo dugo da se zadržava.
 
– U Rekovcu će od 29. decembra ove pa do 2. januara sledeće godine biće hladno i uglavnom suvo (osim u novogodišnjoj noći) i stabilno vreme, sa uslovima za ledene dane. U tom periodu će jutarnje temperature će biti nešto niže, od -8 do 4, a dnevne od -1 do 3 stepena Celzijusovih – kažu meteorolozi iz RHMZ-a.

Kako ističu, temperature koje nas očekuju ipak su u granicama proseka za ovo doba godine.

Za početak – kiša

Već početkom naredne nedelje u nižim krajevima očekuje se oblačno vreme sa kišom, koja bi mogla da pređe u susnežicu i sneg ukoliko bude padala tokom noći kada su temeprature niže, međutim taj sneg se neće zadržavati.

Jutarnje temeprature će biti od -5 do -1, a dnevne od 2 do 7 stepeni Celzijusovih, najavljuju meteorolozi.

Na planinama će sneg, kažu u RHMZ-u, padati već od naredne nedelje. U nižim predelima sneg bi mogli da očekujemo i posle Nove godine i to ukoliko bude padao tokom same novogodišnje noći, kada će biti ledeno hladno.

Inače, prema dugoročnoj prognozi, prve nedelje nakon novogodišnjih praznika vreme će biti pretežno suvo i hladno, međutim, postoje i šanse za padavine, u nižim predelima kiša i susnežica.

Do pola metra snega

U brdskim krajevima Levča će, kažu u RHMZ-u, tokom te, prve nedelje nove godine padati sneg, a snežni pokrivač samo u toku tih dana mogao bi da poraste za 20 do 50 centimetara, ističu meteorolozi.

Temperature će u celoj Srbiji biti u proseku za ovo doba godine, od -6 do 2 ujutru, i od 1 do 8 stepeni Celzijusovih, tokom dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *