U Opariću održani drugi MIHOLJSKI SUSRETI SELA

U dvorištu škole u selu Opariću održani su drugi Miholjski susreti sela. Manifestacija je okupila članove mnogobrojnih udruženja iz Levča koji su predstavili rukotvorine, gastronomske specijalitete i raznovrsne domaće proizvode.

Učesnici iz mesnih zajednica nadmetali su se u nadvlačenju konopca, krunjenju kukuruza, gađanju trojki, pikadu… Najbolje umeće pokazala je mesna zajednica iz Velike Kruševice.

Odličan štand na manifestaciji imala je i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca koja je predstavila proizvode iz svoje učeničke zadruge „Plodovi Levča“.

Predstavnici udruženja, institucija, zanatlije i proizvođači iz Levča okupili su se u Opariću na „Miholjskim susretima sela“, manifestaciji koja pruža priliku ljudima u seoskim sredinama da se druže, nadmeću, prikažu rukotvorine i gastronomske specijalitete.

Predstavnica Ministarstva za brigu o selu prof. Zorica Vasiljević govorila je  o uspešno sprovedenim direktnim merama podrške kao što su kupovina seoskih kuća, razvoj zadrugarstva, rešavanje problema prevoza i najavili nove programe koje će ministarstvo realizovati krajem ove i početkom sledeće godine, s ciljem poboljšanje kvaliteta života u seoskim sredinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *