U Opariću održani MIHOLJSKI SUSRETI SELA

Miholjski susreti su probudili sela Srbije i vratili osmeh na lica ljudi, a u 1.300 sela 87 opština sa čak 150.000 učesnika i posetilaca postaju manifestacija bez premca, rekao je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić na otvaranju manifestacije „Miholjski susreti sela“ u selu Oparić opštine Rekovac.

„Ovo je tek druga godina a narod ih već smatra tradicionalnim. Koga narod prihvati i potvrdi, taj će trajati“, rekao je Krkobabić.Manifestacija „Miholjski susreti sela“ je program koji ministarstvo za brigu o selu Srbije sprovodi u oblasti negovanja tradicije na selu, u cilju obogaćenja društvenog i sportskog života, negovanja tradicije i kulturno – istorijskog nasleđa seoskih sredina.

Rekovac je jedna od 87 opština koja je dobila sredstva za ove namene po javnom konkursu i svojim seljanima danas je upriličila bogat takmičarski, kulturno-umetnički i izložbeni program.

Organizovana je izložba slika, domaće radinosti i domaćih proizvoda vrednih domaćica ovog kraja, a najmlađi su mogli da se upoznaju sa nekim od starih zanata.

Posebno zanimljivo bilo je takmičenje u brzom pletenju, gde je za deset minuta jedan ispleteni red više bio odlučujući za pobedu.

Mladi su se takmičili u krunjenju kukuruza, pikadu, narodnom višeboju i malom fudbalu. Osnovci su se oprobali u kvizu znanja, a stariji meštani u šahu.

Ag. BETA

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *