U planu saobraćajno povezivanje i jačanje saradnje Rekovca i Trstenika

Na poziv predsednice opštine Trstenik Milene Turk održan je važan sastanak, dve susedne opštine, Trstenika i Rekovca. Cilj sastanak je bio nastavak dobre poslovne saradnje i bolja saobraćajna povezanost.

Povod sastanka bili su planovi za izgradnju puta koji će povezivati ove dve opštine, a čija je realizacija planirana za sledeću godinu. Predsednica opštine Trstenik istakla je da se nada odličnoj saradnji, kao i da je od velike važnosti dobra saradnja i komunikacija sa svim susednim opštinama.

Održan je inicijalni sastanak kako bi dve opštine, Trstenik  i Rekovac, uputili zajedničko pismo i zahtev za projektovanje puta koji će povezati susedne opštine.

Prema Putevima Srbije je pripremljena inicijativa za projektovanje puta u dužini od 6km.

S obzirom na broj vernika koji posećuju manastir Ljubostinju i manastir Kalenić ovo se pokazalo kao neophodna aktivnost koju će dve opštine preduzeti.

Dobrosusedski odnosi se nastavljaju, a sve u cilju dobrog života dveju opština.

-Da samo nastavimo tamo gde je neko pre nas stao. Mi smo opštine koje se naslanjaju jedna na drugu i opštine koje traže svoje mesto u ovoj prelepoj Srbiji. Sastanak je pokrenut sa ciljem da ojačamo dobrosusedske veze i asfaltiramo put koji nas povezuje, a koji koriste meštani Levča i trsteničkoj kraja – istakao je predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević.

Dve opštine se nadaju da će u sledećoj godini plan ući u proces realizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *