U Pomoravskom okrugu 36 inficiranih korona virusom

Pomoravskom okrugu je, zaključno sa jučerašnjim danom, registrovano 36 osoba inficiranih korona virusom, potvrdio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić na svom fejsbuk profilu.

U Ćupriji do sada ima 27 potvrđenih slučajeva, u Paraćinu šest, u Jagodini, Rekovcu i Svilajncu po jedan, dok u Despotovcu nema registrovanih.

Svi građani sa teritorije Pomoravskog okruga koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom, a imaju simptome koji ukazuju na zarazu, treba da se jave domovima zdravlja na svojoj teritoriji koji će ih dalje uputiti u Opštu bolnicu u Ćupriji.

Po prijemu u bolnicu pacijenti se upućuju na Infektivno odeljenje, gde će biti testirani na korona virus.

Ukoliko se potvrdi da je pacijent pozitivan, dalje se upućuje u Klinički centar u Kragujevcu ili Beogradu, u zavisnosti od rasporeda.

Opštinski štab za vanredne situacije u Ćupriji je sinoć zasedao po hitnom postupku i doneo nove mere u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusom.

Odlučeno je da pripadnici Vojske Srbije obezbedjuju ulaz u Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Ćupriji.

Svako ko ulazi u ove zdravstvene ustanove, lice mora da zaštiti maskom ili na drugi odgovarajući način, i da na ulazu u objekat izvrši obaveznu dezinfekciju ruku.

Lokalno komunalno preduzeće je danas dezinfikovalo sve prilazne puteve Opštoj bolnici i Domu zdravlja. Ovo preduzeće je i postavilo velike kanistere sa dezinfekcionim sredstvima na više punktova u gradu i selima.  Reč je o sredstvu za dezinfekciju dvorišta, staza, stepeništa i trotoara.

BETA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *