U rekovačkoj biblioteci nagrađeni učenici i predškolci

Povodom Dana biblioteke, meseca knjige i dečje nedelje, Narodna biblioteka „Dr Milovan Spasić“ u Rekovcu je raspisala i literaran i likovni konkurs za učenike osnovnoškolskog uzrasta i predškolce.

Pozvani su predškolci PU „Miloje Milojević“ opštine Rekovac, da nacrtaju i ožive svoju omiljenu bajku ili svoj omiljeni lik iz bajke. Tema konkursa je bila „ U svetu bajki“. Kao i svaki put cilj ove akcije je podsticanje čitanja i kritičkog odnosa prema pročitanom, viđenom u knjigama…. Na adresu rekovačke biblioteke pristiglo je mnogo raznovrsnih radova i žiri sastavljen od bibliotekara izabrao je desetak radova i nagradio ih slikovnicama. Nagrađeni su sledeći predškolci: Andrea Obradović, Nikolina Ivanović i Viktor Matić iz Rekovca; Dušan Vučićević i Iva Stanojević iz Oparića, Kristina Gligorijević iz Belušića, Nevena Mihajlović iz Lepojevića i Vojin Petrović iz Kavadara.

Za učenike između 7 i 14 godina na teritoriji opštine Rekovac, raspisan je literarni konkurs sa temom „ (Ne) čitajte moj dnevnik“. Sa željom da učenici prepišu neku stranicu iz dnevnika, da napišu šta ih je nasmejalo, rasplakalo, iznenadilo ili učinilo posebnim ili da napišu nešto sasvim drugo. Bibliotekari u rekovačkoj biblioteci , žele da deca stiču naviku čitanja i da više vremena provode družeći se sa knjigama, pogotovu što je duža trenutna epidemiološka situacija promenila mnogo što šta.

Ipak za svaku pohvalu je činjenica da ipak ima dece koja svoje slobodno vreme provode uz knjigu, i u biblioteci i što se javljaju na svaki konkurs, radionicu, program koji raspiše biblioteka, što uključuje dobru saradnju i interakciju na relaciji bibliozteka- deca- vrtić. Učiteljica Vesna Nikolić, dugogodišnji saradnik biblioteke, je i ovog puta podstakla svoje učenike, pa su: Andrej Todosijević, Anđela Filipović i Viktorija Spasić, učenici trećeg razreda OŠ „ Svetozar Marković“ u Rekovcu , nagrađeni besplatnim članskim kartama.

NB „Dr Milovan Spasić“ u Rekovcu je čitanju i knjizi posvetila brojne aktivnosti. U tom cilju pristupilo se posebnom kreativnom radu sa decom, za popularizaciju čitanja, učenja, znanja i kreativnog stvaralaštva. Rekovačka biblioteka nastavlja sa popularisanjem čitanja kod svih uzrasnih grupa, ali uz koordinaciju i porodice, i škole i prosvetnih radnika.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *