U Rekovcu održana PRVA REGIONALNA SMOTRA POLJOPRIVREDNIH ŠKOLA

Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika Rekovac bila je u petak 6. oktobra domaćin Prve regionalne smotre poljoprivrednih škola. Škola iz Rekovca okupila je na jednom mestu poljoprivredne škole iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Republike Srpske.

Škole iz zemlje i regiona su na svojim štandovima prezentovale svoje proizvode i pokazale svoju prepoznatljivost. Park ispred srednje škole u Rekovcu bio je prepun posetilaca koji su saznali nešto više o tome šta rade i čime se bave poljoprivredne škole Srbije i regiona.

-Pozdravljam predstavnike ministarstva prosvete, ministarstva poljoprivrede, predstavnike lokalne samouprave, direktora IPN, gradonačelnika Bedekovčine, Svete oce, škole gosti iz Makedonije, Srbije, Srpske i Hrvatske, direktore i učenike poljoprivrednih škola Srbije, učesnike prve smotre poljoprivrednih škola u regionu, novinare, saradnike škole, profesore, učenike i moje drage Levčane.

-Današnji dan upisaće se kao dan početka velike saradnje škola u okruženju. Danas ćemo pokazati mi prosvetni radnici kako radimo sa svojim učenicima u poljoprivrednim školama. Menjaćemo iskustva i obogatićemo naše ideje o napredovanju obrazovanja i vaspitanja, a naši učenici stvaraće nova prijateljstva i pokušaćemo rešiti naše zajedničke probleme.

-Dragi gosti, lepo se osećajte u našem prelepo Levču i ponesite s asobom lepe uspomene i sa ponosom pričajte o Prvoj smotri poljoprivrednih škola u okruženju – istakao je u svom obraćanju gostima direktor škole prof. Ljubiša Stevanović.

Ispred Ministarstva, prisutnima se obratila Dušanka Golubović, državna sekretarka u ministarstvu poljoprivrede.

-Nadam se da ćemo danas imati priliku da vidimo dosta dobrih i kvalitetnih proizvoda kojima škole Srbije i regiona mogu da se ponose. Ovo je jedna razvojna šansa da mladi ljudi ne vide poljoprivredu samo kao težak rad, nego i da buduće generacije da na jedan drugi način zamišljaju poljoprivredu a to je kao biznis.

U defileu, koji je priređen, svvelike sarai učesnici prošetali su kroz Rekovac. Kolona sa učesnicima kretala se od srednje škole pa sve do školske ekonomije. Učenici i kolektiv poljoprivrednih škola razgledali su i upoznali se sa aktivnostima naše škole koje se sprovode na školskoj ekonomiji.

Na kraju, svi su se okupili u kuhinjskom bloku internata škole, gde su uz gozbu i muziku proslavili druženje. Zastavu regionalne smotre preuzela je škola iz Skoplja, koja će biti sledeći domaćin.

Na kraju, svim učesnicima smotre podeljenje su zahvlanice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *