U Rekovcu održano DRUGO SAVETOVANJE AGROBIZNIS SEKTORA JAGODASTOG VOĆA

U prepunoj sali hotela “Levač” u Rekovcu, danas je održano je Drugo savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća. Skup u Rekovcu otvorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević.

Osnovni cilj savetovanja je, osim upoznavanja proizvođača, hladnjačara, prometnika i stručnjaka iz voćarstva sa inovacijama u tehnologiji gajenja i čuvanja jagodastog voća, jeste i razvoj neophodnih kapaciteta za agrobiznis sektor jagodastog voća kako bi se prilagodili tendencijama i promenama na svetskom tržištu.

Takođe, jedan od ciljeva je i potreba za dualnim obrazovanjem, u čemu srednja Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca, kao jedan od organizatora savetovanja, već i ima iskustvo.

Direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, dr Rade Jovanović

Prisutnim gostima obratio se i direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika u Rekovcu, prof. Ljubiša Stevanović i istakako zadovoljstvo što su škola i Rekovac domaćini jednog ovako velikog skupa koji je posvećen poljoprivredi i svim poljoprivrednicima.

Direktor srednje škole obraća se prisutnim gostima i posetiocima

Učesnicima savetovanja je, osim značaja primene savremenih tehnologija u proizvodnji jagodastog voća, predstavljena i ekonomska analiza ove proizvodnje.

AGRODRON – budućnost primene digitalnih tehnologija u poljoprivredi

Predavači su eminentni stručnjaci Instituta za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, BioSens, istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema iz Novog Sada, Konzorcijum Zeleni „BERRY“ tim, Institut za voćarstvo iz Čačka kao i poljoprivredni fakulteti iz Zemuna Novog Sada kao i Agronomski fakultet u Čačku i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika Rekovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *