U Rekovcu promovisana knjiga Veselina Šljivančanina

Penzionisani oficir Jugoslovenske narodne armije Veselin Šljivančanin večeras je u Narodnoj biblioteci u Rekovcu promovisao svoju najnoviju knjigu „Ovo je moja zemlja ovde ja komandujem“.

Naslov knjige predstavlja rečenicu koju je tadašnji komandant jugoslovenskih snaga u bici za Vukovar izgovorio, a samo delo predstavlja priču o istini i svedočenja kako pisca, tako i vojnika sa kojima se rame uz rame borio za otadžbinu devedesetih godina prošlog veka.

„Naslove mojih knjiga dali su moji bivši vojnici, koji su pomogli i u izradi korica, a sve na osnovu nekih mojih reči koje sam izgovorio ’91.godine. Knjiga je dokument jednog vremena i svedoči o mnogo toga što se dešavalo pred živim svedocima. Ja nisam pisac, ja sam jedan običan čovek, oficir, sada penzioner i milo mi je što ljudi vole da čitaju ovu moju knjigu, a tome u prilog govori da je ovo već njeno treće izdanje. Prva knjiga koju sam pročitao kao mali dečak, dok su me terali da čuvam stoku, bila je „Hajduk Stanko“. Naručio sam je krišom od oca i s ponosom sam upijao reči Janka Veselinovića o jednom viteškom narodu i o ovom vašem kraju, sa velikm porukama. Jako sam ponosan što sam došao u srce Levča“, rekao je Veselin Šljivančanin.

Prisutne je pozdravio Aleksandar Ristić, ispred biblioteke, kao i predsednik opštine Rekovac dr Aleksandr Đorđević, a događaju su prisustvovali predstavnici javnog, obrazovnog i kulturnog života opštine,

Ovo je četvrta knjiga Veselina Šljivančanina,koja nakon naslova „Sine, budi čovek“, „Branio sam istinu“ i „Med i žuč“, govori o istini jednog običnog čoveka, koji je prošao mnogo toga i dobrog i lošeg, navodi autor.

Na promociji su se poštovale epidemiološke mere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *