Učešće na 22. republičkom takmičenju iz oblasti veterinarske medicine

U Somboru je održano 22. republičko takmičnje učenika iz oblasti veterinarske medicine.

Poljoprivredno-veterinarsku školu sa domom učenika iz Rekovca su predstavljali profesori veterinarske medicine i stočarstva Momčilo Todorović i Neša Đorđević i učenik odeljenja IV-1 Marko Golubović.

Na ekonomiji Srednje poljoprivredno prehrambene škole u Somboru održano je 22. Republičko takmičenje iz oblasti veterinarske medicine. Takmičenje je trajalo tri dana a prijavilo se ukupno 21. poljoprivredna škola. Marko je u konkureniciji od 21 učenika zauzeo odlično osmo mest sakupivši ukupno 91 bod.

„Od 24. do 26. marta održano je 22. Republičko takmičenje iz oblasti veterinarske medicine. Prijavljena je 21. škola – 21 učenik. Učenici rade testa znanja i praktični deo. Test znanja, to su pitanja koje učenici pripremaju iz priručnika za polaganje maturskog ispita. I mi po pravilniku imamo pravo na dodatno pitanje iz farmakologije i kliničkih procedura. Test znanja sastavljaju profesori Veterinarskog fakulteta sa kojima imamo izuzetnu saradnju. Iz praktičnog dela učenici su radili dva radna zadatka – intramuskularna aplikacija leka kod životinje i priprema semena za veštačko osmenjavanje krava“, rekla je ovom prilikom Vesna Tokić, predsednik Stručnog veća veterinarske medicine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *