Uređenje pešačkih i biciklističkih staza

U sklopu projekta priprema regiona Šumadije i Pomoravlja za formiranje regionalne turističke organizacije(DMO) na teritoriji šest opština je započelo uređenje i obeležavanje pešačkih i biciklističkih ruta. Sredstva za ovaj projekat su obezbeđena od strane vlade Švajcarske.
Sredstva za ovaj projekat su obezbeđena od strane vlade Švajcarske

Na teritoriji opštine Rekovac završeno je markiranje pešačke rute koja polazi od manastira Raletinac i preko manastira Manastirak, arheološkog nalazišta u Županjevcu i izvora Zgovor voda (Govor voda) vodi do manastira Kalenić gde se ruta završava. Markiranje su obavili članovi planinarskog udruženja ,,Žeželj,, iz Kragujevca. Takođe završeno je i postavljanje odmorišta za planinare kod manastira Kalenić i kod izvora Zgovor voda(Govor voda).

Od ponedeljka 15.04.2019. godine očekuje se nastavak radova i postavljanje saobraćajne signalizacije duž pešačkih i biciklističkih ruta. Završetak radova se očekuje najkasnije do kraja meseca,čime će opština Rekovac dobiti prve obeležene pašačke i biciklističke rute u skladu sa evropskim standardima.

Pripremio: Momčilo Sretenović

Foto: Arhiva TO Rekovac i deo preuzet od PD „Žeželj“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *