Usvojen budžet opštine Rekovac za 2021. godinu

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Rekovac, usvojen je budžet za 2021. godinu. Budžet je planiran u iznosu od 453.000.000 dinara.

U skladu sa trenutnom situacijom i potrebama naše opštine, planirano je ulaganje u poljoprivredu, obrazovanje, infrastrukturu, socijalnu zaštitu, turizam, sport.

Za poljoprivredu je obezbeđeno 8.650.000 kao i oko 10 miliona za atarske i seoske puteve.

Planirana je podrška poljoprivredi u vidu kreditne podrške poljoprivrednicima, subvencijama za voćni sadni materijal, za košnice, konstrukcije za plastenike, trogodišnje malč folije, sisteme za navodnjavanje, iskop ili bušenje bunara, muzne aparate, komasaciju kao i kontrolu plodnosti zemljišta.

Za 2021. godinu planirano je asfaltiranje u Motriću u dužini oko 1000 metara, Loćiki 700 metara, Opariću 750 metara, Vukmanovcu 1070 metara, Belušiću 680 metara, Dragovu oko 400 metara.

Planirana je rekonstrukcija škola u Dragovu, Belušiću i Opariću. Odvojena su sredstva za razvoj turizma a jedna od investicija biće i VIDIKOVAC NA SAMARU.

Odvojena su sredstva i za nova projektovanja. Ulaganje u sport, planirana su izgradnja košarkaškog i teniskog terena u Rekovcu, terena za mali fudbal u Loćiki, Brajnovcu i Šljivici.

Odbornici Skupštine su jednoglasno usvojili budžet za 2021. godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *