VELIKI JUBILEJ: 30 godina druženja fudbalskih veterana Rekovca i Kragujevca

Fudbalski klub veterana „Mika Mudrić“ postoji već trideset godina.

Sastav ekipa: FK MIKA MUDRIĆ – Ćirilović Radomir – Ćira, Despotović Zlatko – Beli, Višnjić Milan  – Višnja, Pantović Nebojša – Panta, Petrović Gordan – Braksi, Arsenijević Srboljub – Srba, Kunovćić Milutin – Rora, Stefanović Nenad – Stefa, Mujović Veselin – Muja, Đorđević Đorđe – Đoke/oproštajna/, trener je Marković Radoslav – Mirkovac.

FK LEVAČ – Čapaković Milovan Čale, Anđelić Branislav – Bane, Ljubiša Stevanović – Gema, Simić Sima, Stojković Milan, Damjanović Zoran, Anđelić Bojan, Dragan, Dragojević Šaba.

Druženje za pamćenje

U prostorijama sportskog centra Kole sport u Kragujevcu odigrana je revijalna fudbalska utakmica u malom fudbalu između veterana FK „Mika Mudrić“ iz Kragujevca i veterna FK „Levač“ iz Rekovca. Meč je završen nerešenim rezultatom 4:4.

Druženje i rivalstvo dveju ekipa datira jubilarnih trideset godina.

Pre početka utakmica odata i počast nedavno preminulom prijatelju obeju ekipa Kostiću Rašku – Koletu, kome je posthumno dodeljena zlatna plaketa za izuzetnu sportsku saradnju sa veteranima Levča iz Rekovca.

Sećanje na legendarnog Koleta

Radomir Ćirilović – Ćira, bivši savezni fudbalski sudija Jugoslavije i učitelj mladih sudija, kaže da će se u budućnosti zalagati za negovanje ovakvkog druženja i da to bude tradicija.

-Trudićemo se da nam baš na ovaj dan gosti budu veterani Levča iz Rekovca. Inače, imamo brojne prijateljske utakmice i sa Ubom, Makedonijom i drugim, ali to sad moramo da smanjujemo i zbog finansijskih sredstava i poslova, i sve svodimo na igranje malog fudbala – kaže legendarni Ćira.

TEKST I FOTO: D. MIHAJLOVIĆ

Fudbaleri iz Rekovca

Ko je bio Mika Mudrić

Mika Mudrić je inače bio vrstan stručnjak i inženjer Zastava oružja. Bio je veoma dobar sportista, a što je najvažnije mnogo dobar čovek. Igrao je za fudbalski klub Kolonija. Priznat je kao sportski radnik u Kragujevcu i FS Srbije. Čovek koji je cenjen u gradu i danas je on odlukom skupštine grada, zaslužni građanin Grada Kragujevca. Mika danas ima i ulicu koja se nalazi u neposrednoj blizini FK „Kolonija“. Kroz FK „Mika Mudrić“ je prodefilovalo preko tristotine igrača bivšig legendi sportskog grada Kragujevca, a odigrali smo preko hiljadu utakmica širom Srbije i bivše Jugoslavije.

Fudbaleri iz Rekovca

-Prvi naši susreti datiraju još od početka devedestih godina sa fudbalskim klubom Levač iz Rekovca. Ljudi i sportisti iz Kragujevca i Rekovca i nakon toliko godina i dalje neguju prijateljske i sportske veze. Mi stariji koji smo to i započeli… Na naš predlog je i formirana liga veterana Grada Kragujevca, ratna liga grada Kragujevca, kup grada Kragujevca, u kojima je uvek bio zastupljen fudbalski klub Levač – priča Radomir Ćirilović za Levačke novine i dodaje.

Minut ćutanja za Koleta

-Podelili smo zahvalnice (dva grba su uključena u samu zahvlanicu, grb FK „Levač“ i FK „Mika Mudrić“) za učesnike ovog današanjeg susreta. Mi smo pozvali među prvima najstarije veterane, koji se zbog svojih obaveza nisu odazvali danas, među kojima je i legenda Milosavljević Adam – Adža. Došli su mlađi i sve su ispoštovali i na terenu i van terena – završava Ćirilović za naš list.

Bane i Ćira – stari fudbalski znanci

Najstariji igrač

Najstariji igrač na terenu bio je Branivoje Anđelić – Bane, koji je danas dobio zahvalnicu i statuu najboljeg igrača, ne samo na današnjoj utakmici, nego u proteklih trideset godina druženja i sećanja na fudbalske dane.

Milutin Kunovčić – Rora, voli Rekovac i Levač

-Aktivno sam igrao sedamnaest godina u Šumadiji i u istom klubu sam osam godina bio kapiten. U FK „Mika Mudrić“ sam od 1994. godine.

-Rekovčani i Kragujevčani su u fudbalu stari znanci i svi se znamo odavno. Više negujemo prijateljstvo, a kroz fudbal se samo više družimo. Fudbal i rezultat naših utakmica su u drugom planu. Iskreno vezan sam za Rekovac i Levač od ranog detinjstva, tako ćemo i u budućnosti i dalje negovati ovakvo druženje – iskren je u društvu popularni Rora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *