Veselinović: Bolji Levač – bolja Srbija!

Prof. dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, dobitnik je plakete zaslužnog Levčanina, koji svake godine povodom svog dana dodeljuje opština Rekovac.

-Osećam se kao dete ovog kraja, jer polovina moje porodice živi u Lepojeviću, a i sam sam polovinu svog života proveo u Rekovcu. Ovo je moja kuća u pravom smislu te reči. Raduje me činjenica da je skupšina grada donela ovakvu odluku, jednoglasno, imajući u vidu različite političke opcije. Ovo je jedno priznanje, od brojnih iz moje karijere, koje me posebno raduje

pedja-v
Profesor Veselinović na dodeli priznanja u Rekovcu

-U Srbiji je najteže biti prvi u svojoj kući i u svom okruženju. Šta ćemo, takav smo narod. Zato me posebno raduje ova nagrada jer je to nagrada mog kraja. Ovakav gest opštine Rekovac me obavezuje – rekao je Veselinović dodajući da iako živi i radi u Kragujevcu Levač nosi u srcu.

-Jedna polovina mog bića je vezana za Kragujevac, dok je druga vezana za Levač, jer svi mi koji smo otišli osećamo da dalje pripadamo Rekovcu – izjavio je on prilikom dodele počasnih priznanja povodom Dana opštine u sali Doma kulture.

Bez obzira što je trenutno na funkciji dekana Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Peđa, kako ga svi odmila zovu, kaže da ovo priznanje predstavlja njegovu životnu priliku i ličnu obavezu.

-Sa svim ambicioznim planovima koje je ovo rukovodstvo pokrenulo i iniciralo, posebno me raduje što žele da svaka naredna godina bude lepša i bolja od prethodne. To je bila je osnovna maksima i meni u životu.

-Rekovac je na dobrom pravcu. Neki kontakti su već postojali… Postoje stabilne osnove sa makroekonomskog nivoa, odlična volja i ideja menadžmenta opštine, a ja kao pojedinac koji zvanično prima ovu nagradu, kao Levčanin koji je ovde rođen, čija polovina porodice živi ovde, a svi osećamo, i ona druga polovina koja je u Kragujevcu, da pripadamo Rekovcu – navodi on i napominje da će institucija na čijem čelu se nalazi, svojim kontaktima i stručnošću pomoći.

-Neophodno je uključiti sve relevantne faktore, na čelu sa rukovodstvom opštine koji odlučuju, jer Rekovac sa svojim prirodnim i ljudskim resursima ima potencijal – priča Veselinović i napominje da smo svi na istom zadatku a to je da napravimo bolji Levač a samim ti i bolju Srbiju i da omogućimo mladim ljudima bolju budućnost.

Inače, naučna oblast kojom se on bavi je opšta ekonomija i privredni tazvoj, a predmet koji predaje je nacionalna ekonomija. 

EKIPA LEVAČKIH NOVINA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *