Vlada Srbije usvojila nove mere

Vlada Srbije je usvojila nove mere koje je Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 predložio na jučerašnjoj sednici. Mere će stupiti na snagu u nedelju 20. decembra.

Nove mere odnose se na ulazak kako domaćih, tako i stranih državljana u Srbiju.

Imajući u vidu novogodišnje i božićne praznike od kojih nas deli još malo vremena, očekuje se tradicionalno veća frekvencija ljudi na svim graničnim prelazima. U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, ranog otkrivanja zaraženih osoba i zaštite zdravlja svih stanovnika Srbije, Vlada je usvojila nove mere, saopšteno je iz Vlade.

Ulazak u Srbiju biće dozvoljen samo uz negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati. Državljani Republike Srbije koji ne poseduju negativan pi-si-ar test, moraju biti u kućnoj izolaciji 10 dana. Oni se mogu testirati u Srbiji i ukoliko njihov pi-si-ar test bude negativan, više neće biti u obavezi da budu u kućnoj izolaciji.

Cena testiranja na lični zahtev za strane državljane od danas iznosi 18.000 dinara, dok je za državljane Republike Srbije cena do kraja godine nepromenjena i ona iznosi 6.000 dinara. Od 1. januara 2021. godine, cena testiranja na lični zahtev za domaće državljane iznosiće 9.000 dinara.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *