Vučić obišao vinariju Lastar u Sekuriču

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas vinariju „Lastar“ u selu Sekurič, u opštini Rekovac.

Vučić je tom prilikom rekao da će vinari moći da izvoze velike količine vina, ako sa Kinom budemo napravili sporazum o slobodnoj o trgovini, kao i da se radi na tome.

Predsednik je obišao prostore gde se pravi, skladišti i proba vino.

„Hvala na veličanstvenom gostoprimstvu. Vina su vam sjajna. Želim vam mnogo uspeha“, ostavio je kao poruku domaćinima predsednik Srbije.

Vinarija „Lastar“ ima 30 hektara zasada, rekao je za Tanjug direktor prodaje u toj vinariji Goran Mitrović.

Naveo je da se tu proizvode razne sorte vina – Šardone, Pino noar, Tamnjanika, Merlo, Kaberne fran, Rajnski rizling i Vionje.

Kako je dodao, kapacitet vinarije je 250.000 litara, a na godišnjem nivou tu se u proseku proizvede oko 100.000 do 120.000 boca vina.

Osim mladih zasada, za čije su podizanje korišćeni lozni kalemovi proizvedeni u Francuskoj, vinarija „Lastar“ poseduje i stare vinograde podignute još 1976. godine.

Vinarija za cilj ima proizvodnju visokokvalitetnog vina, a za najbolje rezultate vlasnici primenjuju redukciju i strogu kontrolu prinosa kako kroz kvantitet, tako i kroz kvalitet.

Kako bi se sprečilo uništavanje prinosa, u vinogradu je instalirana meteorološka stanica pomoću koje se detaljno prate parametri vremenskih uslova i mogućnosti pojave bolesti i štetočina vinove loze.

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *