Vulović transport kupio Fabriku provodnika u Rekovcu

Kompanija “Vulović group” kupila je Fabriku porvodnika u Rekovcu od AD Holding Industrije kablova iz Jagodine za 350.000 evra, prenosi portal eKapija.  
Fabrika u Rekovcu dočekala pravog i uspešnog vlasnika

To je bila jedina ponuda, a preduzeće iz Kragujevca ponudilo je 10.000 evra više od oglašene cene, koja je iznosila 339.500 evra. Otvaranje ponuda obavljeno je u 12 sati u Jagodini. Na prvom oglašavanju 2. aprila, cena je bila 679.000 EUR, na drugom, sedam dana kasnije, 509.250 EUR i sada 339.000 EUR. Na prethodna dva oglašavanja nije bilo kupaca”, izjavio je Tanjugu predsednik Komisije za prodaju, Goran Milosavljević.

Na prodaju su bile nepokretnosti, građevinski objekti bez proizvodne opreme, bruto površine 15.749 metara kvadratnih utvrđene od ovlašćenog procenitelja. Predmet prodaje bile su i proizvodne hale sa aneksima, magacin, kotlarnica, kamionska vaga, trafostanica, kompresorska stanica, reciklacija vode, portirnica sa ambulantom, barake, crpna stanica i rezervaor, fekalna stanica sa bunarom, pristupni put i parking.

Fabrika se nalazi na zemljištu u državnoj svojini, na kome je Industrija kablova nosilac prava korištenja, ističu u ovom nekadašnjem privrednom gigantu Srbije i Jugoslavije. U Industriji kablova Jagodina navode da je prodaja oglašena i izvršena na osnovu odluke Izvršnog odbora AD Holding, Odluke o saglasnosti Nadzornog odbora, u saglasnosti sa UPPR i Komisijom Ministarstva privrede. 

Izvor: eKapija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *