Zaklao ženu, pa se obesio

Porodična kuća u kojoj se dogodio jeziv zločin

U Županjevcu kod Rekovca Dragan Stevanović usmrtio suprugu pa sebi oduzeo život.

Dragan Stevanović (47) iz Županjevca kod Rekovca nožem je zaklao suprugu Draganu (43) na spavanju, a potom se obesio. U drugoj sobi spavala je njihova najmlađa ćerka Verica (17). Ovaj zločin dogodio se u noći između subote i nedelje u njihovoj porodičnoj kući. Niko od bližih rođaka ne zna tačan motiv ovog stravičnog zločina, ali u selu pričaju da je Dragan već neko vreme sumnjao da ga Dragana vara. Njihova ćerka Vesna udata je, a sin Vojislav i ćerka Verica živeli su sa majkom u Jagodini. Preko vikenda su dolazili u Županjevac.

– Ovde je Verica spavala. Joj, šta ću sa detetom kad je videlo zaklanu majku?! Šta uradi! Gde ću sad ja? – jecala je juče Draganova majka.

Ona kaže da se zabrinula kada se Dragan nikako nije pojavljivao u dvorištu, jer je svakog jutra ustajao oko pola šest. Pošla je da ga potraži. Kad je otvorila vrata sobe, imala je šta i da vidi.

– Dragana je ležala u krevetu punom krvi. Joj, Života, Dragan zaklao Draganu – kukala sam i pošla sam da ga tražim kod štale. Krave su rikale, jer su bile gladne. Kad sam videla da nije počišćeno kod krava, znala sam – ovako nam je juče govorila majka ubice.

Ispričala je da je sina našla obešenog u staji. Ne zna zašto je Dragan to uradio!

– Dragan nikada nije bio nasilnik i niko nije čuo da su se ikada svađali. Otac Života mu jako je bolestan od raka, a ja imam loše srce – ispričala je Slobodanka Stevanović. Ona je dodala da njen sin nije voleo što mu žena radi u Jagodini i dolazi samo za vikend.

Draganova rođena sestra Mileva Milanović ispričala nam je da je Dragan imao i prilične dugove, i da je bio depresivan. 

Tekst i foto ZORICA GLIGORIJEVIĆ

DOMAĆINSKA KUĆA

ŽIVOTA Stevanović, Draganin ujak iz Kragujevca, kaže da je Dragana bila spremačica u jednoj jagodinskoj školi i da je tokom nedelje boravila u Jagodini, a u Županjevac bi dolazila vikendom.

– Znam da su čitav dan brali orahe. To je bila domaćinska kuća, a Dragan više nije mogao da radi sam. Koliko ja znam, njih dvoje nisu imali probleme – priča ujak Života.

Na naše pitanje da li je možda Dragan sumnjao da ga žena vara, Života je odgovorio da ne može da veruje da je Dragana to radila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *