Zimski raspust produžen do 24. februara

BEOGRAD – Ministar prosvete Mladen Šarčević jutros je gostujući u jutarnjem programu rekao da će po svoj prilici zimski raspust i u centralnoj Srbiji biti produžen zbog gripa.

Foto: Ilustracija/Profimedia/telegraf.rs

U međuvremenu odluka je doneta posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje Batut tako da će raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji biti produžen do 24. februara na celoj teritoriji Srbije.

– To smo već uradili u Vojvodini a danas u toku dana donećemo odluku posle brifinga sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom koji je juče bio tamo – dodao je Šarčević naglasivši da i ove kao i prošle godine imamo blagu zimu s puno virusa pa još kad se deca skupe…   – rekao je ministar jutros uoči konačne odluke.

Ministarstvo zdravlja: Preporuka da se produži raspust

Ministarstvo zdravlja dalo je danas preporuku Ministarstvu prosvete da se produži zimski raspust. Preporuka je data kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

– Pametno je da se virus ne produžava posebno kad se deca skupe ali sada kreće i gunđanje zbog nadoknada i subota, posebno jer se kose sa takmičenjima i drugim obavezama… Plan nadoknade odrediće same škole – kaže ministar i predlaže da to bude kombinacija poneke subote i po jednog časa dnevno.

– To mi se čini kao dobra kombinacija ali treba voditi računa na pedagoško opterećenje po uzrastu – rekao je ministar dodajući da od sutra počinju javne konsultacije struke o novoj strategiji obrazovanja – pre svega predškolskom i osnovnom obrazovanju, a u toku marta na redu je srednje obrazovanje.

(Kurir.rs/TV Pink)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *