Zlatna medalja za udruženje žena „Slatki zalogaj“ u Nišu

Gastronomija u Srbiji ima bogatu tradiciju. Srpska kuhinja nikog ne ostavlja ravnodušnim, bilo da je reč o brojnim turistima iz dalekih krajeva, bilo o kulinarskim obožavaocima sa naših prostora.

Udruženje žena ”Slatki zalogaj” iz Rekovca, u oštroj konkurenciji, dostojno je predstavilo opštinu Rekovac i osvojilo zlatnu medalju kao i statuu Car Konstantin.

Srbija neguje brojne manifestacije gastronomskog tipa, koje se trude da, na nivou republike, ali i na međunarodnom nivou, predstave i promovišu srpsku kuhinju. Jedna od takvih manifestacija održana je prošlog petka, 19. juna, u čarobnom ambijentu etno restorana “Konstantinov konak” u Nišu.

Manifestaciju pod nazivom “Zalogaj juga 2020” organizovalo je sedmu godinu zaredom Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša.

Preko stotinu takmičara, vrednih ruku i istančanog čula, predstavilo je gastronomska bogatstva svojih krajeva, sa prostora cele Srbije. Stolovi restorana su bili ispunjeni šarenilom ukusa i duhom tradicije. Posetioci su mogli uživati u mnoštvu jela, pripremljenih na tradicionalan način, kao i u divnim dekoracijama, koje dokazuju, pored neprikosnovenog kulinarskog talenta, i izuzetnu krearivnost svih takmičara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *